Список новин

24 години на виправлення помилок

Забули завантажити лише один з документів тендерної пропозиції та вас відхилили? Мабуть кожен з постачальників мріяв, щоб йому надали можливість виправити таку помилку. І от, законодавець Вас почув і вже з 19 квітня 2020 року надає таку можливість, проте з певними обмеженнями, про які далі за текстом.
Як ви знаєте, саме 19 квітня 2020 року вступає в дію нова редакція Закону України «Про публічні», яка передбачає позитивні нововведення як для постачальників, так і для замовників. Одним з таких нововведень і є «24 години на виправлення помилок».

Підстави для застосування «24 години на виправлення помилок»

1. Якщо ви проводите/приймаєте участь саме в процедурі закупівлі. Процедурами є відкриті торги, торги з обмеженою участю та конкурентний діалог (стаття 13);
2. Якщо помилки були допущені Учасником в документах, що підтверджують відповідність учасника процедури закупівлі кваліфікаційним критеріям відповідно до статті 16 цього Закону та документи на підтвердження права підпису тендерної пропозиції та або договору про закупівлю.

Порядок дій Замовника для надання можливості виправити помилки протягом 24 годин:

1. Під час розгляду тендерної пропозиції виявити помилки, які стосуються підтвердження відповідності кваліфікаційним критеріям або підтвердження права підпису тендерної пропозиції та/або договору про закупівлю.
2. Розмістити повідомлення в електронній системі закупівель з вимогою усунити порушити.

Строк для розміщення повідомлення має становити не менше ніж два робочі дні до закінчення строку розгляду тендерних пропозицій.

Що має бути зазначено Замовником в повідомленні?
–  перелік виявлених невідповідностей;
– посилання на вимогу (вимоги) тендерної документації, щодо якої (яких) виявлені невідповідності;
– перелік інформації та/або документів, які повинен подати учасник для усунення виявлених невідповідностей.
Якщо Учасник завантажив документи вчасно – слід розглядати таку тендерну пропозицію з урахуванням виправлених помилок. Якщо документи завантажені не вчасно, пізніше ніж 24 години, в такому випадку, виправлені помилки не беруться до уваги.

Пам’ятка Учасника при отриманні повідомлення з вимогою про усунення порушень протягом 24 годин:

1. Відраховувати 24 години необхідно з моменту оприлюднення Замовником повідомлення у Prozorro.
2. Помилки виправляються шляхом завантаження документів у Prozorro через Ваш електронний майданчик.
3. Якщо ви завантажили документи після спливу 24 годин, то замовник має право не приймати до уваги такі документи.

Звертаємо увагу, що Замовник не може розміщувати щодо одного й того ж учасника процедури закупівлі більш ніж один раз повідомлення з вимогою про усунення невідповідностей, крім випадків, пов’язаних з виконанням рішення органу оскарження.

Бажаємо Вам успіхів із новою редакцією Закону України «Про публічні закупівлі».

Далі про зміни буде

Список новин