Список новин

Порядок визначення предмета закупівель

Сьогодні, 19 червня 2020 року вступив в дію новий «Порядок визначення предмета закупівель», затверджений Наказом МЕРТУ від 15.04.2020 року. Порядок був опублікований в Офіційному віснику України, 2020, N 47 (19.06.2020), ст. 1504. Відтепер Наказ № 454 від 17.03.2016 втрачає свою чинність та Замовники мають керуватись новими правилами.

Які зміни відбулись у Порядку?

Порядок став адаптованим під нову редакцію Закону «Про публічні закупівлі».

Новий порядок більше не містить посилань на Державний класифікатор продукції та послуг ДК 016:2010. Окрім того, в порядку не зазначено окремих вимог до закупівлі медичних виробів. Посилання на класифікатор НК 024:2019 «Класифікатор медичних виробів», затвердженого наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 05 лютого 2019 року № 159 у новому порядку відсутні.

Саме цікаве, що відбулось у Порядку – це видалення фраз «із зазначенням у дужках…»

Правила визначення предмета закупівлі стали іншими, відтепер при закупівлі товарів та послуг у дужках не вимагається зазначати конкретну назву предмета.

При визначенні предмета закупівлі робіт все залишилось незмінним, окрім того, що тепер у дужках не вимагається зазначати назву предмета відповідно до показників 2-5 цифр Єдиного закупівельного словника.

І головне – порядком встановлена можливість здійснювати закупівлю робіт за лотами. Окремі частини закупівлі визначають за показниками 4-8 цифр Єдиного закупівельного словника ДК 021:2015.

Зміни також торкнулись і визначення предмета по закупівлям лікарських засобів. Тепер не вимагається Замовниками зазначати у дужках міжнародну непатентовану назву лікарського засобу.

Що стосується закупівлі послуг із поточного ремонту – то тут також треба зазначити про відсутність у новому порядку фрази «із зазначенням у дужках предмета закупівлі відповідно до Єдиного закупівельного словника». Крім цього, все залишилось незмінним.

Де можна ознайомитись з новим Порядком?

На офіційних державних інтернет-ресурсах, в особливості на сайті zakon.rada.gov.ua, Порядок поки не опублікований. Сьогодні відбулась його публікація в Офіційному віснику України N 47 на  ст. 1504.

Отже тепер, після публікації, наказ набрав чинності.

Для ознайомлення із новим порядком пропонуємо  завантажити файл ” Про затвердження Порядку визначення предмета закупівлі “.

 

Список новин