Список новин

Важливо! Зміни в закупівельному законодавстві. Що необхідно врахувати Замовникам та Учасникам.

Законодавці знову вирішили внести зміни до нормативно-правових актів та тепер термін «злочин» замінили на словосполучення «кримінальне правопорушення». Здавалося, яке це має відношення до публічних закупівель? А от і має. Це прямо впливає на всім відому статтю 17 Закону України «Про публічні закупівлі» щодо відмови учасникам в участі у процедурі закупівлі.

Так, з 22 листопада цього року набув чинності Закон України «Про внесення змін до статті 17 Закону України «Про публічні закупівлі» у зв’язку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень»

Що змінилося? Закон вплинув лише на два пункти частини 1 статті 17: на пункт 5 та 6. Слова «злочин, учинений з корисливих мотивів», «злочин, вчинений з корисливих мотивів» замінені словами «кримінальне правопорушення, вчинене з корисливих мотивів».

Що необхідно врахувати Замовникам? Замовники мають привести свої тендерні документації у відповідності до нового Закону та з 22 листопада публікувати вже змінену тендерну документацію. У разі, якщо ви після 22 числа розмістили документацію, що не відповідає Закону – радимо вам внести зміни. Нагадаємо, що за складання документації, яка не відповідає нормам Закону передбачена адміністративна відповідальність.

Що необхідно врахувати Учасникам?

Перш за все, хочемо нагадати, що Учасники мають складати документи своєї пропозиції, керуючись саме вимогами тендерної документації. Тож, якщо в тендерній документації Замовник вимагає надати довідку в довільній формі зі змістом, що відповідає Закону у старій редакції – вам необхідно надати саме таку довідку. Одночасно, радимо доповнити свою пропозицію довідкою, що відповідає змісту Закону у новій редакції. Чому так? Тому що частина 3 статті 17 зобов’язує Учасників під час подання пропозицій надати документи щодо підтвердження відсутності підстав для відмови по пунктам 5, 6, 12, 13 ч.1 та ч.2.

 

 

UA-Tenders,

Будь завжди в курсі подій

Список новин